Termékek

Díszfák, díszcserjék

Díszfáink és díszcserjéink jelentős részét kiváló magyar termesztőktől szerezzük be, de választékunkat Olaszországból és Hollandiából származó növényekkel is színesítjük.

Választékunk között talál kőrist, juhart, platánt, gesztenyét, selyemakácot, vérszilvát, szivarfát, galagonyát de megtalálható nálunk a díszcseresznye, fűz-, nyír- és hársfa különböző változata is.

A díszcserjék választéka is széles, néhány népszerű növény ebből a termékkategóriából: hortenzia, galagonya, madárbirs, gyöngyvessző, rózsalonc, borbolya...

Megtalálhatóak még az úgynevezett haszoncserjék mint például: homoktövis, som, fanyarka(mézalmácska)…

Nehéz lenne mindent felsorolni, de kérdéseikkel bátran forduljanak szaktanácsadónkhoz!

ACER PLATANOIDES CRIMSON KING

Vöröslevelű juhar. 15-20 méteres széles kúp alakú vagy gömbölyded koronájú fa. Levelei barnásvörösek, virágai vörösek sárga porzókkal. Száraz talajú, napos helyet kedvel.

ACER PLATANOIDES GLOBOSUM

Gömb juhar. Magassága az oltás helyétől függ, 3-5 méteres kis fává fejlődik. Lapított gömb koronájú. A városi klímát az alapfajnál jobban tűri.

ALBIZIA JULIBRISSIN

Selyemakác. 6-10 m magas, finom lombú, gyors növekedésű fa. Lilásrózsaszínű virágai egész nyáron át nyílnak. Védett, napos, meleg helyet, mérsékelten száraz talajt szeret. Fiatalon fagyérzékeny!

FRAXINUS ORNUS MECSEK

Virágos kőris. Az oltás helyétől függő magasságú, lapított gömbkoronájú fa. Nem igényes, a városi klímát jól tűri. Virága illatos, dús bugában, lombfakadás után nyílik.

MORUS ALBA PENDULA

Szomorú eperfa. Termése fogyasztható. Magasságát az oltás helye határozza meg. Koronája ernyőszerű, talajig lógó ágakkal. Talajban nem válogat, napos, meleg fekvést kedvel.

PRUNUS CERASIFERA WOODII

5-8 méteres, alacsony növekedésű, sötétvörös, bordó levelű fa. Sötétpiros virágai áprilisban tömegesen nyílnak.
Levél: fényes feketésvörös, lombhullásig tartja a színét.

CATALPA BIGNONIOIDES NANA

3-5 méteres, lapos gömbkoronát nevelő, sűrű ágas fa..Levél: Szív alakú fénytelen zöld színű, az alapfajénál kisebb méretű. Tápanyagban gazdag, mérsékelten száraz, napos meleg helyet szeret.
Felhasználás: kis utcák, légvezetékek alatti részek fásítása, díszparkban szoliternek.

TILIA CORDATA GREENSPIRE

20–25 m magasra növő, kissé szabálytalan, lekerekedően oszlopos koronájú, többnyire tövétől ágas fa. A kérge szürke, finoman repedezett. Szív alakú, lekerekedő vállú, hegyes csúcsú, fűrészes szélű levelei ritkán nőnek 7 cm-nél hosszabbra. A levelek fonákján az érzugokban rozsdabarna, vöröses szőrpamacsok nőnek. Sárgásfehér, kellemes illatú virágai a többi hárshoz hasonlóan hosszúkás, ép szélű fellevélhez csatlakozó, 4–12 cm hosszú bogernyőben nyílnak.

COTINUS COGGYGRIA ROYAL PURPLE

Nagy termetű, igen látványos, sötét lilásvörös levelű bokor, lombja kihajtástól lombhullásig megtartja szép színét. Júniusi virágzását követően vattacukorszerű, hatalmas lilásrózsaszínű terméspamacsai díszítik. Igényei az alapfajéval megegyezők. Rendkívül impozáns szoliter növény, az időnkénti ifjító visszametszést erős, dús növekedéssel és csodálatos lombszínnel hálálja meg.

WEIGELA FLORIDAALEXANDRA

1,5 m magas cserje, melynek levelei fényes vörösek. Virágai rózsaszínek és áprilistól júniusig nyílnak. Napos helyre és jó vagy közepes minőségű talajba ültessük. Alkalmas cserjecsoportokba más lombszínű növények közé vagy szoliternek.

SPIREAE WANHOUTTEI

A Kerti gyöngyvessző virágzáskor egy zuhogó vízesésre hasonlít, a növény levelei alig látszanak ki a virágok közül. A Kerti gyöngyvessző 2 méter magas lombhullató cserje, ívesen lehajló ágakkal. Bármilyen talajba ültethető napos, vagy félárnyékos helyen száraz, vagy nedvesebb talajokon egyaránt jól fejlődik. Fehér virágai sokvirágú ernyőkben májusban nyílnak. Gyors növekedésű, a metszést is jól tűri.


Örökzöld növények

Örökzöld növényeink, fenyőféléink jelentős részét kiváló magyar termesztőktől szerezzük be, de választékunkat Olaszországból és Hollandiából származó növényekkel is színesítjük..
Választékunk folyamatosan bővül a vevői igények maximális figyelembe vételével.
A törpe növekedésű örökzöldek kiválóan alkalmasak sziklakertbe, temetőbe, kisebb kaspókba, vagy kerti utak szegélyezéséhez.
A termékcsoportban sövénynek alkalmas örökzöldeket, szoliter tujaféléket és fenyőféléket vagy ciprusokat is megtalál a kedves érdeklődő.
Az örökzöldek jelentős része dézsás növényként is tartható. Egy-egy szépen formára nyírt örökzöld bejáratok mellé helyezve igazán impozáns látványt nyújt és életet lehel a kőrengetegbe..

JUNIPERUS SQUAMATA BLUE STAR

Törpe boróka. Sok év alatt sem haladja meg a 60-80 cm-es magasságot. Fiatalon gömb alakú. Tűlevelei ezüstöskékek. Semleges vagy gyengén savanyú talajt, közepesen nedves helyet, napfényt igényel.

THUJA OCCIDENTALIS DANICA

Törpe növésű, félgömb alakú. Pikkelylevelei fényeszöldek, télen barnák. A nagyon száraz és a vizenyős helyek kivételével mindenhol megél. Télálló.

ABIES BALSAMEA NANA

Ez a fényigényes növény mély, nedves, tehát nem drénezett termőhelyet kedvel. Elviseli a meszes, de nem agyagos talajokat is, azonban érzékeny az ültetőközeg sótartalmára.

PINUS MUGO MOPS

Szélessége és magassága közel egyforma. Törpe növekedésű, kúp alakú fajta.

PINUS MUGO GNOM

1,5 méter magasra növő, sűrűn elágazó. Gömb alakú törpefenyő.

PICEA ABIES TOMPA

Lassan növekvő a cukorsüveg fenyőre hasonlító, de annál szélesebb, lapított formájú fenyő. Mérések alapján 10 év alatt 40-50 centiméter magasra és 50-60 centiméter szélesre növekszik.

PICEA GLAUCA GLOBOSA

A magyar éghajlati és talajviszonyok közt az egyik legjobban vizsgázott törpefenyő fajta. A szélsőséges légszárazságot és a meszes talajokat is jól tűri.
Alakja eleinte kissé szabálytalan gömb, majd korosodva egyre szabályosabb, tömörebb felületű, lapított gömbbé fejlődik.
Az oltással szaporított példányok kedvező körülmények közt idővel csúcshajtásokat is fejlesztenek, és szép lassan széles kúp alakúvá válnak.

THUJA OCCIDENTALIS SMARAGD

5-6 méterre is megnövő karcsú, tömött, kúpalakú koronája van.
Fényes sötétzöld oldalágai függőleges síkban állnak. Pikkelyleveleinek smaragdzöld színe télen sem változik.
Üde, tápdús talajba ültessük, mert száraz helyen felkopaszodik, besárgul. Jó körülmények között viszonylag gyorsan nő, csodálatos színű és formájú lesz. Sövénynek kiváló, de szoliternek, edényes növénynek és csoportos ültetésre is alkalmas. Sövényként ültetve 60-100 cm közé telepítsük.


Egynyári virágok,évelők,balkon- és dézsás növények

A kertbe ültetett összes növénycsoport közül valószínűleg az évelők és a nyári virágok kínálják a színek, formák, illatok leggazdagabb tárházát. A kert szinte bármely területére, hangulatunk és stílusunk kifejezésére találunk körükben akár kisebb, akár nagyobb termetű növényeket. A növényeket gondosan összeválogatva tavasztól őszig díszítő virágágyat hozhatunk létre.

Kínálunk nyári virágokat, évelőket napos helyre, árnyékos helyre vagy félárnyékba egyaránt. Növényeink között található sziklakertbe javasolt, sírkertbe, temetőbe, balkonra vagy teraszra ajánlott. Vannak szárazságtűrő fajták, terülők, bokrosak, levelükkel díszítők vagy virágzó fajták is.


Gyümölcsfák, bogyós-gyümölcsűek, szőlőoltványok

Gyümölcsfa kínálatunkat a legkiválóbb hazai termesztőktől szerezzük be, kiegészítve egzotikus gyümölcsökkel.
A hagyományos kajszi, őszibarack, alma-, körte-, cseresznye-, meggy- és szilvafákon kívül értékesítünk diófát, mandulafát, naspolyát, nashikörtét((japán körte)…

Szezonális kínálatunkban tápkockás egyszer- illetve folyton-termő szamócák is szerepelnek a szabadgyökerű egres, feketeszeder, málna, riszméte és ribiszkefajták(piros,fekete) mellett. Számos fajtát magas törzsű változatban is megtalálja nálunk.

Szőlőoltványok széles választékával is várunk minden kedves érdeklődőt! Számos fehér- és piros- illetve különleges szőlőoltványt kínálunk, köztük több rezisztens fajtát.


Mediterrán növények

Kertészetünkben a mediterrán növények listája folyamatosan változik.
Kérjük kérdésével bátran forduljon szaktanácsadónkhoz!


Tápoldatok, tápsók,szerves trágyák és egyéb kiegészítők

Tapasztalatunk szerint szeretünk minden szükséges dolgot egy helyen beszerezni.
A teljes körű kertészeti szolgáltatásunk része a szaktanácsadás.
Nálunk szakértő értékesítés segít a választásban, ezért nem jelent problémát, ha Ön nem ismeri a kiválasztott növényt.
Igény szerint ápolási útmutatót adunk a vásárolt növényhez, segítünk kiválasztani hozzá a megfelelő virágföldet, tápoldatot, kaspót.


Virágföldek, tőzegek, komposzt anyagok

A megvásárolt növény mellé szívesen segítünk megfelelő földet választani.
Kínálatunkban megtalálhatók a 3 literes kiszerelésű földtől az 50 literesig.
Speciális ültető közegeket is árusítunk pl. rhododendronföld, kaktusz- és orchideaföld, örökzöldeknek való föld vagy balkonnövény- és muskátliföld.
Tőzeget is értékesítünk, melyek között talajlazításra alkalmas éppúgy megtalálható, mint az áfonyákhoz, magnóliához, rhododendronokhoz és még számos növényhez javasolt savanyú tőzeg.